Akkurat det området er jeg ekspert på,  etter over tretti års praksis så vet og kan jeg mye mye mer enn en psykolog eller psykiater noensinne ville kunne etter noen års utdannelse ( med mindre han/hun selv vokste opp med en psykopat til forelder.)

Alle syns mamma virker så hyggelig og blid. Men det er utenpå kan jeg love deg! Ingen aner hvordan hun forandrer seg til et monster innenfor husets fire vegger. Ingen ville trodd meg, og nettopp det problemet har jeg merket godt de siste 3 årene spesielt. Når man har vokst opp med avvisning så har man problemer med å bli trodd som voksen. Min erfaring bekrefter at bøkene har rett i det.

Jeg vokste opp med en mor som var følelsesmessig fraværende og totalt uengasjert i meg og mitt, forutenom på et område..der var hun så til de grader ivrig: det var når det gjaldt å tvinge meg til psykologer og proklamere foran hele klassen at nå skulle vi til psykologen så jeg måtte komme. Hun gjorde mange merkelige ting som det var fullstendig umulig å forstå hensikten med. Jeg tviler sterk på om hun i det hele tatt hadde noen klare intensjoner, det meste virket fullstendig uten mål og mening, fornuft og logikk. Hun likte godt å påføre meg skam i offentlighet, ved f.eks å tvinge meg ned fra scenen midt under et skuespill på barneskolen. Hun kjeftet stedig vekk helt uten grunn, og kjeftingen var så intens at det gjorde fysisk vondt.

Jeg har lenge skjønt at hun sier en ting til meg og det motsatte til søsteren min, på den måten ( splitt og hersk) så sikrer hun at noen alltid er sinte på meg ( hennes arvtager nå), og hun har tydeligvis kost seg stort ved å være et » konfliktsky» vitne, som har stått på sidelinjen og sett på hvordan den jævla psykopat svogeren min har drevet på i 2,5 år slik at jeg har fått hjerteproblemer og magesår..for å nevne noe! Konfliktsky er bare et ord å gjemme seg bak, den som står og ser på at andre plages livet av, den er medskyldig! Hun visste også hva som var sakens kjerne, og hadde hun bare sagt ifra til min søster om det for snart 3 år siden så hadde mamma spart meg for 30 ambulanseturer. Den siste var faktisk i dag! Det var min andre tur til byen i dag..første turen var for å sette på eventrecorder som registrerer hjerteslagene ( etter 25 døgns helvete med flimmer og ekstralsag)

Når jeg i dag fant mammas mobil med sms fra min søster om at hun følte seg så ensom, så tenkte jeg at: » ja, det er fordi du bor sammen med en psykopat»…men det gjør jo jeg også så vi sitter i samme båt her kjære søster. Det er ikke rent sjelden at man går fra en psykopat ( din mor), til en annnen ( din samboer), og nå er du dobblet hjernevasket og  i så stor fornektelse at du ikke klarer å skille løgn og sannhet og du har begynt å tvile på dine egne minner! Du skrev også at jeg mammamå slutte å la seg kommandere av meg og at hun må bestemme over seg selv, på den meldingen så skjønte jeg at her har nok mamma BRUKT meg som unnskyldning for ikke å feire bursdagen sin med deg og søstrene sine. Jge har ALDRI nektet henne å besøke deg og den onde jævelen du bor sammen med, og heller ikke nektet henne å feire m deg.Så her koser mamma seg som vanlig med splitt og hersk. Hun er så redd for å miste oss, at det er faktisk det hun gjør…for en dag kommer sannheten for en dag og jeg tipper du kommer til å føle deg ganske så ført bak lyset selv, både av mamma og den andre psykopaten din.